Πεθαίνουν επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό

νερού ευθύνονται για δύο εκατομμύρια θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο.

«Άνθρωποι πεθαίνουν από διάρροια γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό, που είναι το βασικότερο για την υγεία τους», είπε η διευθύντρια του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον Μαρία Νέιρα στη Σιγκαπούρη.

«Ο υψηλός αριθμός των θανάτων είναι παντελώς απαράδεκτος και μια πολύ μεγάλη πρόκληση» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι ασθένειες αυτές μπορούν να προληφθούν.

Η έρευνα του ΟΗΕ επισημαίνει ότι οι τελευταίες οδηγίες για την ποιότητα του πόσιμου νερού ορίζονται ως μια «απαρέγκλιτη βάση για τους εθνικούς κανονισμούς και τις προδιαγραφές για την ασφάλεια του νερού στην προστασία και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας».

Η έκθεση των 632 σελίδων ήταν συμβουλευτικού χαρακτήρα και επικεντρώθηκε στην αποτροπή της μόλυνσης του νερού, δήλωσε ο σύμβουλος του ΠΟΥ Ντέιβιντ Κάνλιφ από το υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας.

Ο σύμβουλος πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να αρχίσουν να εφαρμόζονται προγράμματα στις φτωχότερες χώρες που διαθέτουν λίγους πόρους για την υγεία, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και να υπάρχουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής για να περιοριστεί το ποσοστό των θανάτων από τις ασθένειες αυτές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *