Πάνω από 250 ύποπτα εμφυτεύματα σιλικόνης στην Ελλάδα

Δύο εταιρείες εισαγωγής διέθεσαν 250-260 ύποπτα εμφυτεύματα της PIP σε έλληνες πλαστικούς χειρουργούς από τα οποία έχει επιβεβαιωθεί ότι … χρησιμοποιήθηκαν μόνο 15-20.

Οι εταιρείες λειτουργώντας καθόλα νόμιμα και παρέχοντας σήμερα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, από το 2009 έως τον Απρίλιο του 2010, οπότε και ανακλήθηκαν με απόφαση του ΕΟΦ και του Υπουργείου Υγείας, εισήγαγαν στην Ελλάδα τα εν λόγω εμφυτεύματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Τη χρήση των εμφυτευμάτων στη χώρα μας επιβεβαιώνει η απόφαση του ΕΟΦ, με ημερομηνία 14 Απριλίου 2010, βάσει της οποίας ζητήθηκε η ανάκληση των ενθεμάτων.

Στην απόφαση δεν περιέχεται ο ακριβής αριθμός των ενθεμάτων που διακινήθηκαν ούτε αποσαφηνίζεται αν χρησιμοποιήθηκαν όλα. Ωστόσο, έχουν ζητηθεί αναλυτικά στοιχεία για την ακριβή ποσότητα των ενθεμάτων που έφτασαν στην Ελλάδα, πόσα από αυτά διακινήθηκαν και ποιοι ήταν οι γιατροί που τα προμηθεύτηκαν και τελικά τα χρησιμοποίησαν.

Η πρώτη από τις εταιρείες διακίνησε τα συγκεκριμένα ενθέματα για περίπου 4 μήνες το 2009, προωθώντας περίπου 50 – 60 ζεύγη. Τον Αύγουστο του 2009, η ΡΙΡ όρισε αποκλειστικό αντιπρόσωπο τη δεύτερη εταιρεία, η οποία ως τις 14 Απριλίου του 2010, είχε διακινήσει περίπου 200 ζεύγη.

Τα εν λόγω ενθέματα στοιχίζουν 500 – 600 ευρώ το ζεύγος, όταν πιο δημοφιλείς μάρκες κόστιζαν από 800 έως 1.200 ευρώ. Ωστόσο, η χαμηλή τιμή τους δε θεωρήθηκε τεκμήριο κακής ποιότητας, δεδομένου ότι υπήρχαν κι άλλης εταιρείας ενθέματα στο εμπόριο, με ανάλογη τιμή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *