Οι εύσωμοι μας ανοίγουν την όρεξη

Αρκεί να δούμε έστω και ένα παχουλό άνθρωπο σε φωτογραφία για να φάμε περισσότερο στη συνέχεια, σύμφωνα με ένα … απλό, αλλά ενδιαφέρον πείραμα που διεξήγαγαν οι ερευνήτριες Margaret Campbell και Gina Mohr από το Leeds School of Business και το Πανεπιστήμιο του Colorado αντίστοιχα.

Οι ερευνήτριες ζήτησαν από τους διερχόμενους σε ένα εμπορικό κέντρο να πάρουν μέρος σε ένα γρήγορο πείραμα όπου απλά τους ζητήθηκε να δουν ορισμένες φωτογραφίες οι οποίες περιελάμβαναν έναν παχουλό άνδρα, έναν φυσιολογικού βάρος και ένα αρνί. Για να τους ευχαριστήσουν για τη συμμετοχή τους τούς ζήτησαν να πάρουν όσα γλυκά ήθελαν από ένα μπολ. Όσοι είχαν δει τη φωτογραφία του παχουλού πήραν περισσότερα γλυκά σε σύγκριση με εκείνους που είδαν τις άλλες δύο φωτογραφίες.

Σε ένα άλλο παρόμοιο πείραμα που αφορούσε τη συμμετοχή σε μια γευστική δοκιμή μπισκότων, όσοι είχαν δει προηγουμένως φωτογραφίες υπέρβαρων ανθρώπων έφαγαν τα διπλάσια κουλουράκια σε σύγκριση με εκείνους που είχαν δει φωτογραφίες ανθρώπων με φυσιολογικό βάρος.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *