Οι εποχιακές ιώσεις ταλαιπωρούν τους ασθενείς

«Προσέξτε μην κρυώσετε», προειδοποιούν οι πνευμονολόγοι με αφορμή τις εποχικές ιώσεις που έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους. Ειδικά … αυτή την περίοδο που κάνει πολύ κρύο, οι ειδικοί συνιστούν σε όλους και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να είναι πολύ προσεκτικοί. Τα κύρια χαρακτηριστικά των εποχικών ιώσεων, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, είναι το συνάχι, ο βήχας και φυσικά ο πυρετός.

Έτσι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους, εκεί όπου επικρατεί δηλαδή συνωστισμός. Τέτοιοι χώροι είναι τα καφενεία, οι αίθουσες σινεμά, οι καφετέριες κ.ά.

Για να μπορέσουν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τέτοιου τύπου ιώσεις πρέπει να πίνουν πολλά υγρά και ζεστά, να ντύνονται καλά και να παίρνουν αντιπυρετικά μόνο στην περίπτωση που ο πυρετός τους ξεπεράσει το 38,5.

Εκτός αυτού πάντως ο πνευμονολόγος συνιστά στον κόσμο να ακολουθεί μία διατροφή, λαμβάνοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως για παράδειγμα πορτοκάλια, ψάρια κ.ά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *