Οι επεμβάσεις παχυσαρκίας κάνουν καλό στην καρδιά

Οι βαριατρικές επεμβάσεις μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο των ασθενών σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε τα δεδομένα 52 ερευνών … στις οποίες συμμετείχαν 16.867 ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε χειρουργείο παχυσαρκίας.

Με βάση τα δεδομένα τριών από τις υπό εξέταση μελέτες ο δεκαετής κίνδυνος εμφράγματος μειώθηκε από 6% πριν την επέμβαση σε 4% μετά την επέμβαση.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Helen M. Heneghan από την Ohio’s Cleveland Clinic με την ομάδα της διαπίστωσαν ότι μετά τις επεμβάσεις οι ασθενείς έχασαν το μισό τους βάρος κατά μέσο όρο. Στο 68% των περιπτώσεων η υπέρταση των ασθενών είτε ρυθμίστηκε πλήρως, είτε μειώθηκε σημαντικά, ενώ το σάκχαρο ρυθμίστηκε στα 3/4 των ασθενών μέσα στους επόμενους τρεις μήνες από την επέμβαση, μια βελτίωση που διήρκεσε 13 χρόνια (δηλαδή όση διήρκεσε η παρακολούθηση των ασθενών μετά την επέμβαση).

Σε μια από τις υπό εξέταση έρευνες αναφέρθηκαν μετεγχειρητικά θάνατοι από εμφράγματα. Συνολικά, όμως, στη συγκεκριμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ποσοστά εμφραγμάτων μειώθηκαν από 1,2% σε 0,65%. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology. Επίσης, δυο από τους πέντε συγγραφείς της ανέφεραν ότι έχουν οικονομικές σχέσεις με εταιρίες που κατασκευάζουν εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στη βαριατρική χειρουργική.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *