Νέο φάρμακο «χτυπά» την παχυσαρκία

Ένα νέο φάρμακο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη τριετία, που θα απευθύνεται στους παχύσαρκους. Το φάρμακο αυτό, θα … μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο θεραπείας και πρόληψης για ασθένειες όπως η παχυσαρκία, τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος. Βασίζεται σε συστατικά του κόκκινου κρασιού, και μπορεί να προστατεύσει όσους δεν αθλούνται και κάνουν καθιστική ζωή, από πολλές ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Η ουσία SRT-1720, που αποτελεί τη βάση του φαρμάκου, χρησιμοποιήθηκε από Αμερικάνους επιστήμονες σε παχύσαρκα ποντίκια. Όπως ανακοίνωσαν, η ουσία αυτή παρέτεινε τη ζωή των ποντικιών προστατεύοντας τα από ασθένειες που σχετίζονται με τη παχυσαρκία! Μάλιστα τα συγκεκριμένα ποντίκια έζησαν κατά 44% περισσότερο απ’ ότι άλλα παχύσαρκα ποντίκια που δεν λάμβαναν την ειδική ουσία!

Το SRT-1720, μιμείται τη δράση ενός βασικού συστατικού του κόκκινου κρασιού, της ρεσβερατρόλης η οποία έχει ήδη αποδειχθεί ότι αποτελεί όπλο εναντίον του καρκίνου και της καρδιοπάθειας. Εντυπωσιακό είναι, ότι τα οφέλη στην ανθρώπινη υγεία από το φάρμακο αυτό, ισοδυναμούν με αυτά που θα παρείχε η κατανάλωση 8.000 μπουκαλιών κρασιού!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *