Νέο πολύτιμο όπλο στην παιδική παχυσαρκία

«Αγία Σοφία» σχετικά με τα επιδόρπια χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Η κλινική μελέτη τα ευρήματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο 93ο ετήσιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας στη Βοστώνη πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε συνεργασία με τη Μονάδα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου.

Τα υπέρβαρα παιδιά εφηβικής ηλικίας, τα οποία ακολούθησαν για χρονικό διάστημα 3 μηνών ένα ισορροπημένο υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η κατανάλωση επιδορπίων χωρίς ζάχαρη με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, με συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα, σημείωσαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους, καθώς παρουσίασαν μεγαλύτερη συνέπεια και πειθαρχία στο πρόγραμμά τους, σε σχέση με τα παιδιά που είχαν την ελεύθερη επιλογή ενός γλυκού μία μόλις φορά την εβδομάδα.

«Η παιδική παχυσαρκία παίρνει διαστάσεις πανδημίας και οι διαιτολογικές αλλαγές και παρεμβάσεις στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά αποτελούν προτεραιότητα. Τα επιδόρπια χαμηλού ΓΔ, όταν καταναλώνονται με μέτρο, είναι πολύτιμα όπλα στη μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας» επεσήμανε η γιατρός Αντωνία Δασταμάνη

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *