Νέα μονάδα για τους καρκινοπαθείς του «Παπανικολάου»

Σε μία νέα ανεξάρτητη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας θα μπορούν να υποβάλλονται στις χημειοθεραπείες τους οι καρκινοπαθείς που μέχρι τώρα … νοσηλεύονταν σε διάφορα τα τμήματα του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας διαθέτει 20 κλίνες, αλλά θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 60 ασθενείς ημερησίως, ανάλογα με τη διάρκεια της χημειοθεραπείας που ακολουθεί ο καθένας.

«Η νοσηλεία θα είναι αξιοπρεπέστερη και οι καρκινοπαθείς θα κάνουν τη θεραπεία τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους άλλους ασθενείς. Επίσης λόγω της ενιαίας διάθεσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων θα κάνουμε μεγαλύτερη οικονομία» είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του «Παπανικολάου» Γιώργος Καλτσίδης

Αναφερόμενος στα οικονομικά του νοσοκομείου ο κ Καλτσίδης τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα χρέη των ταμείων για βεβαιωμένα νοσήλια, τα οποία υπάρχουν πριν τη ενοποίηση τους σε ΕΟΠΠΥ και ανέρχονται σε 80 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που δυσχεραίνει την κάλυψη των υποχρεώσεων του νοσοκομείου απέναντι στους προμηθευτές φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *