Μύθοι και αλήθειες για το tai chi

Αν πιστεύατε μέχρι τώρα ότι το tai chi εί … ναι για τους λίγους ή ότι είναι βαρετό ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Η ακρίβεια στην εκτέλεση των ασκήσεων συνοδευόμενη από τη σωστή ροή της κίνησης και τη συντονισμένη αναπνοή, αυξάνουν θεαματικά την αντοχή σας.

Καταρρίψτε τους μύθους και δοκιμάστε μία μέθοδο άσκησης που θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, να αποκτήσετε ευλυγισία και να έρθετε σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό σας.

Οι ήπιες σωματικές, αναπνευστικές και πνευματικές ασκήσεις του tai chi, της διαδεδομένης στη Δύση αρχαίας κινεζικής πρακτικής, βελτιώνουν την ψυχική ευεξία και τη νοητική υγεία, σύμφωνα με κορεατο-βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η εφαρμογή της άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα επί τέσσερις μήνες μπορεί να βελτιώσει κατά 45% τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ακόμη, το Tai Chi βοηθά όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ελέγξουν καλύτερα την κατάστασή τους, ενώ φαίνεται ότι βελτιώνει την καρδιαγγειακή και αναπνευστική λειτουργία.

Οι μύθοι γύρω από το tai chi:

«Θα κάψω λίπος»
Το tai chi δεν ανήκει στις αερόβιες μορφές άσκησης και έτσι δεν γίνεται άμεσα καύση λίπους. Οι κινήσεις όμως αυτές βοηθούν το σώμα να κάψει λίπος στις υπόλοιπες καθημερινές λειτουργίες διότι ενεργοποιούν το μυϊκό σύστημα.

«Θα αποκτήσω όγκο»
Το tai chi δεν ανήκει στα προγράμματα γυμναστικής που δίνουν όγκο στους μυς, είναι όμως το κατάλληλο είδος εκγύμνασης για μια καλλίγραμμη και σφριγηλή σιλουέτα.

«Απευθύνεται μόνο σε μεγάλες ηλικίες»
Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Ανάλογα με την πρόοδο που παρουσιάζει ο κάθε ασκούμενος το ατομικό πρόγραμμα αλλάζει και προσαρμόζεται.

«Θα δω αποτέλεσμα σε μία εβδομάδα»
Για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα μέσα στον πρώτο κιόλας μήνα θα χρειαστεί να γυμνάζεστε 2 –3 φορές την εβδομάδα ώστε να μάθετε τη σωστή τεχνική για την άρτια εκτέλεση των ασκήσεων και να αποφύγετε τους τραυματισμούς.

Πηγή: omorfamistika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *