Μικρές συμβουλές για «καλύτερη» υγεία!

Επτά πρακτικές συμβουλές που μπορούμε να τις ακολουθήσουμε στην καθημερινότητα μας για μια «καλύτερη» υγεία.

1. Η σπονδυλική σας … στήλη κατά την διάρκεια του ύπνου δεν είναι απαραίτητο να είναι ίσια!
Η σπονδυλική στήλη στο πλάι έχει σχήμα S, γι’ αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι για να ενισχύσετε την φυσική καμπύλη της. Αν κοιμάστε ανάσκελα, ένα μαξιλάρι κάτω απο τα πόδια βοηθάει στην ενίσχυση του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης.

2. Αν θέλετε να «ζήσετε ευτυχισμένοι», ζήστε κοντά με τους φίλους σας
Η επικοινωνία μέσω Facebook δεν είναι αρκετή, για την επαφή με τους φίλους σας. Οι έρευνες, για τα άτομα που “ξοδεύουν” αρκετή ώρα στο ιντερνετ, δείχνουν οτι δεν είναι ευτυχισμένα. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένας καλός φίλος. Έρευνες έδειξαν ότι αν έχουμε ένα φίλο σε απόσταση ενος χιλιομέτρου απο το σπίτι μας, μπορεί να ανέβει το ποσοστό ευτυχίας κατά 25%.

3. Φροντίστε να έχετε ισορροπία
Η καλή ισορροπία του σώματος μπορεί να σας εμποδίσει από το πέσιμο και το σπάσιμο ενος οστού. Μπορείτε να στέκεστε στο “ένα πόδι” όση ώρα βουρτσίζετε τα δόντια σας και να ισορροπείτε στις μύτες των ποδιών σας με τα μάτια σας κλειστά (ασκήσεις ισορροπίας).

4. Μην τρώτε δημητριακά που αλλάζουν το χρώμα του γάλακτος
Τα δημητριακά με σοκολάτα μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό επεξεργασμένα, γεμάτα πρόσθετα και με επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

5. Η περίμετρος της περιφέρειά σας θα πρέπει να είναι μικρότερη από τα 78 εκατοστά
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται οτι τα 78 εκατοστά θα πρέπει να είναι το μέγιστο για την γυναικεία περιφέρεια. Η ιδανική αναλογία είναι τα 60 εκατοστά. Αξίζει να αναφέρουμε οτι αυτό το τοξικό λίπος που δημιουργείται γύρω απο τη μέση, σας βάζει σε μεγαλύτερη επικινδυνότητα για εμφάνιση διαβήτη και για καρδιοπάθειες.

6 . Αν η τροφή στο πιάτο σας έχει όλη το ίδιο χρώμα, κάτι λείπει…
Το μυστικό και η απάντηση είναι φρούτα και λαχανικά, αλλά όχι πατάτες, γιατί δεν πρέπει να προσμετρώνται σαν λαχανικά ή σαν μία απο τις 5 μερίδες φρούτων που πρέπει να τρώτε καθημερινά. Ένα «ουράνιο τόξο» χρωμάτων είναι το καλύτερο, γιατί η καθε μία απο τις 5 ομάδες (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο και μώβ) σας προμηθεύει με διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

7. Το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να σας προστατεύσει από διάφορες ασθένειες
Η πλάκα και τα βακτηρίδια, μπορούν να «βλάψουν» τα ούλα σας. Το καλό και σωστό βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να σας προστατεύσει απο παθήσεις των πνευμόνων και της καρδιάς. Αν “επιτεθούν” στις αρτηρίες μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές καθώς και πρόωρο τοκετό.

Πηγή: iatropedia.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *