Μη χύνετε άσκοπα τα δάκρυα σας

Μπορεί κάθε φορά που βάζετε τα κλάματα να αισθάνεστε πως σας έχει φύγει ένα βάρος, ωστόσο οι ειδικοί έχουν … αντίθετοι άποψη καθώς, όπως ισχυρίζονται, τα δάκρυα δεν ανακουφίζουν από τον πόνο.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε δείγμα 97 γυναικών από την Ολλανδία, στα δύο τρίτα αυτών δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές στη διάθεση τους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ηλικίας από 18 έως 48 ετών, παρέμειναν αντικείμενο μελέτης για διάστημα τριών μηνών και όπως διαπιστώθηκε, το 61% αυτών δήλωσε ότι η διάθεση τους δεν βελτιώθηκε καθόλου αν και τα δάκρυα δεν τις έκαναν να νιώθουν χειρότερα. Το 30% αυτών δήλωσαν ότι ένιωσαν καλύτερα ενώ μόλις το 9% των γυναικών ανέφεραν ότι ένιωσαν χειρότερα.

Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, είπε χαρακτηριστικά: «το κλάμα δεν είναι τόσο ευεργετικό όσο οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι. Ακόμη και εκείνοι που νιώθουν καλύτερα, αυτό οφείλεται περισσότερο στην εκδήλωση στοργής που οι άλλοι δείχνουν απέναντι τους, παρά στα δάκρυα καθαυτά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *