Με εξέταση αίματος θα διαπιστώνεται η κατάθλιψη

Μπορεί η κατάθλιψη να είναι μια ψυχική πάθηση, οι επιστήμονες όμως υπόσχονται ότι μια απλή αιματολογική εξέταση διάρκειας λίγων … μόλις λεπτών θα αρκεί για την έγκαιρη διάγνωσή της.

Ιάπωνες ερευνητές του Πανεπιστημίου Κείο στο Τόκυο συνέδεσαν την κατάθλιψη με τη συγκέντρωση φωσφορικού οξέος στο αίμα. Η διαπίστωση αυτή έχει τεράστια σημασία, αφού προηγούμενες απόπειρες διάγνωσης με αιματολογική εξέταση, χρειάζονταν ανάλυση του DNA των λευκών αιμοσφαιρίων. Το πρόβλημα αυτό τώρα προσπεράστηκε, αφού η νέα εξέταση θα ανιχνεύει τα επίπεδα κατάθλιψης μόνο με τη μέτρηση της συγκέντρωσης του φωσφορικού οξέος στο αίμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα εξέταση θα συμβάλει στη βελτίωση της έγκαιρης ανίχνευσης της κατάθλιψης, εφόσον γίνεται στη διάρκεια τακτικών ιατρικών εξετάσεων, καθιστώντας έτσι ταχύτερη και αποτελεσματικότερη την θεραπεία των καταθλιπτικών.

 Οι επιστήμονες στοχεύουν να κυκλοφορήσει η νέα εξέταση διάγνωσης της κατάθλιψης εντός της επόμενης διετίας, ύστερα από τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές και την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *