Μελαγχρωματικές κηλίδες

Οι μελαγχρωματικές βλάβες είναι ένα φαινόμενο … που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών.

Σχηματίζονται συχνά σε περιοχές του δέρματος που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο. Πρόκειται για εναποθέσεις μελανίνης στα πολύ επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας.

Το δέρμα μας διαθέτει φυσικούς εσωτερικούς μηχανισμούς προφύλαξης από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

Η ανεξέλεγκτη όμως και μακροχρόνια παραμονή στο φως του ήλιου, διαταράσσει αυτούς τους μηχανισμούς του δέρματος, προκαλώντας μια ανομοιογενή κατανομή της μελανίνης στην επιφάνειά του, που εκδηλώνεται με τη μορφή πανάδων.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να φοράμε πάντα πολύ καλή αντηλιακή όλο το χρόνο.Το καλοκαίρι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε μια ώρα.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και να μην εκτιθέμεθα μετά από καθαρισμό προσώπου ή αποτρίχωση.

Υπάρχουν και οι πανάδες που δημιουργούνται είτε από εγκυμοσύνη είτε γενικότερα από ορμονικές διαταραχές. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να τις απορροφήσει ο ίδιος ο οργανισμός. Αν δεν συμβεί αυτό, υπάρχει θεραπεία για τις μελαχρωματικές βλάβες – πανάδες.

Η καταλληλότερη περίοδος για θεραπεία είναι ο χειμώνας. Απαγορεύεται να γίνει καλοκαίρι γιατί δεν κάνει να εκτεθούμε στον ήλιο.

Μπορούμε να κάνουμε οξέα φρούτων στην αισθητικό μας και να έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα. Συγχρόνως, θα έχουμε πιο λαμπερό δέρμα, πιο φωτεινό και θα μας βοηθήσει και στις λεπτές ρυτίδες. Τα οξέα φρούτων έχουν ευεργετικά αποτελέσματα.

Απαγορεύεται να τα χρησιμοποιήσουν δέρματα τα οποία έχουν ευρυαγγείες, ερυθυματώδη λύκο και σμιγματορροϊκή δερματίτιδα.

Υπάρχει και θεραπεία που μπορείτε να κάνετε στον δερματολόγο, που γίνεται επίσης μόνο το χειμώνα. Είναι το γνωστό χημικό peeling, που γίνεται μόνο σε συγκεκριμένα δέρματα.

Απλώς σε αυτή την περίπτωση, το δέρμα, επειδή αφαιρείται η πρώτη του στιβάδα (κεράτινη στιβάδα), ερεθίζεται και ξεφλουδίζει. Η θεραπεία που χρησιμοποιεί η αισθητικός, είναι πιο ήπια για το δέρμα. Παλαιότερα ξεφλουδίζαμε και με τα οξέα φρούτων. Τώρα πια, έχουν εξελιχτεί και δεν υπάρχουν τέτοια συμπτώματα, αφού ταυτόχρονα κάνουμε και ενυδάτωση. Τέλος, υπάρχει και το λέιζερ πια, που καταπολεμά τις μελαγχρωματικές βλάβες.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *