Μία από τις χειρότερες επιδημίες χολέρας πλήττει την Αφρική

Οι περιοχές της κεντρικής και της α … νατολικής Αφρικής πλήττονται από τη χειρότερη επιδημία χολέρας στην ιστορία τους με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί περισσότερα από 85.000 κρούσματα και 2.466 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με τη Unicef.

«Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων και το εύρος τους σημαίνει ότι η περιοχή είναι αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες επιδημίες στην ιστορία της», δήλωσε η Μαριξί Μερκάντο, εκπρόσωπος της Unicef.

«Οι πιο σημαντικές αυξήσεις στα κρούσματα το 2011 έχουν σημειωθεί στο Τσαντ, όπου πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδημία που έχει καταγραφεί ποτέ, στο Καμερούν, όπου έχουν πληγεί οι 9 από τις 10 επαρχίες, και στο δυτικό Κονγκό, όπου η θνησιμότητα ξεπερνά το 5%», πρόσθεσε.

Σε κάποιες περιοχές μάλιστα η θνησιμότητα ξεπερνά το 22%, υπογράμμισε η Μερκάντο. Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ επεσήμαναν επίσης ότι εστίες χολέρας καταγράφονται σε περιοχές όπου η ασθένεια δεν είναι ενδημική.
«Στην κεντρική Αφρική εντοπίσαμε μία εστία χολέρας, αν και στην περιοχή δεν είχε καταγραφεί κρούσμα εδώ και χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν δίνουν σημασία στην πρόληψη ή στην αντιμετώπιση της επιδημίας», επεσήμανε η Μερκάντο.

Εξάλλου τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας σημειώνονται στις περιοχές που η χολέρα δεν είναι ενδημική.
«Στο Κονγκό καταγράψαμε φέτος εστίες χολέρας σε περιοχές που δεν είχε σημειωθεί κρούσμα εδώ και 10 χρόνια», επεσήμανε από τη μεριά του ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *