Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ιδιωτικές κλινικές

Η Ελληνική Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και Μονάδων Υγείας, ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, τον … πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και το διοικητή του ΙΚΑ, ζητά την άμεση πληρωμή μέρους τουλάχιστον των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων προς τις κλινικές, μέχρι να υλοποιηθεί η εξαγγελθείσα ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών. 

Διαπιστώνουν με έκπληξη ότι ο ΕΟΠΥΥ «δεν έχει χρήματα προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες πληρωμές και καμία πρόβλεψη δεν έχει ληφθεί από εσάς για τη διάθεση των χρημάτων στις ιδιωτικές κλινικές».

Χαρακτηρίζουν αδιανόητο να παρέχουν υπηρεσίες «με απλήρωτους εργαζομένους, απλήρωτους προμηθευτές και πλέον οι περισσότεροι με εκκρεμείς ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις».

Κρούουν, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι «είναι πολλές οι κλινικές που τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούν σε αναστολή της λειτουργίας τους αφού αφενός δεν προσέρχονται οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, αφετέρου δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ασθενών λόγω έλλειψης φαρμάκων και υλικών».

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όσες συνεχίσουν να λειτουργούν, θα αναγκαστούν, όπως υποστηρίζουν, να ζητούν από τους ασθενείς να πληρώνουν το αντίτιμο της νοσηλείας τους, γεγονός που θα οδηγήσει στην αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ. Ζητούν, επιπλέον, για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (όπως νοσηλευόμενοι νευροψυχιατρικών κλινικών, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς), «να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη νοσηλεία τους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *