Κορονοϊός: Είναι τελικά το delivery ασφαλές;

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του κόσμου τώρα με την πανδημία είναι τι ακριβώς συμβαίνει με το delivery και πόσο πιθανό είναι να κολλήσει κάποιος από το φαγητό που του παραδίδεται στην πόρτα του.

Πρέπει λοιπόν να το αποφεύγουμε κατά τις μέρες της καραντίνας;

«Όχι», απαντά απερίφραστα ο Benjamin Chapman, καθηγητής ασφάλειας τροφίμων στο North Carolina State University της Αμερικής, «στην πραγματικότητα το βλέπω ως μια πολύ καλή εναλλακτική, καθώς αντίθετα από την προμήθεια λαχανικών, μειώνει πολύ την ανάγκη αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους».

Τα περισσότερα εστιατόρια έχουν πάρει εξάλλου μέτρα για ηλεκτρονική πληρωμή και παράδοση άνευ επαφής, εναρμονισμένα με τα επιστημονικά δεδομένα.

«Ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου της νόσου είναι η στενή αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους και το άνευ επαφής delivery το εξουδετερώνει αυτό», συμπληρώνει ο καθηγητής.

Ακόμα καλύτερα, προτείνει να μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πιάτο, να πετάμε τη συσκευασία και να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας πριν φάμε.

Ο Chapman παραθέτει εδώ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που δεν θεωρεί το φαγητό ως παράγοντα διάδοσης του κορονοϊού…

Διαβάστε ακόμη...