Κλάμα μετά το σεξ: Που οφείλεται;

Tο ένα τρίτο των γυναικών πάσχει από στιγμιαία κατάθλιψη μετά το σεξ αλλά οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλάβουν που οφείλεται το φαινόμενο αυτό.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κουϊνσλαντ, Ρόμπερτ Σέϊτζερ, που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε πως συνήθως οι γυναίκες αμέσως μετά το σεξ έχουν καλή διάθεση και είναι χαλαρές.Όμως το ένα τρίτο των 200 νέων γυναικών που ερευνήθηκαν δήλωσε πως σε κάποια φάση ένοιωσαν κατάθλιψη και κάποιες μάλιστα ξέσπασαν και σε κλάματα! Οι γυναίκες αυτές είπαν πως έχουν βιώσει παρόμοια εμπειρία, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ανεξάρτητα μάλιστα του πόσο καλό ή όχι ήταν το σεξ.

πως αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε σε ιατρικό περιοδικό για τη σεξουαλική υγεία, International Journal of Sexual Health σε κάποιες περιπτώσεις όπως εάν η γυναίκα έχει υποστεί στο παρελθόν σεξουαλική κακοποίηση, είναι πιο απλό να εξηγηθεί το φαινόμενο αλλά ακόμα δεν είναι βέβαιοι και θα ακολουθήσει και νέα έρευνα.

Διαβάστε ακόμη...

3 Σχόλια

 1. Ο/Η Grimiko Maric Dusan λέει:

  "Dusan Maric : beekeeper professional manufacturer of bee products and professional lecture "

 2. Ο/Η Grimiko Maric Dusan λέει:

  "Dusan Maric : beekeeper professional manufacturer of bee products and professional lecture "
  e-mail :grimiko_duki@yahoo.com

 3. Ο/Η Nancy Dim λέει:

  Μα είναι δυνατόν επιστήμονες να δηλώνουν ότι «δεν μπορούν να καταλάβουν πού οφείλεται το φαινόμενο αυτό» ? Ρωτήστε κάποιον σοβαρό επαγγελματία ψυχολόγο και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.
  Τέτοια θέματα είναι πολύ σοβαρά και δεν μπορείτε να αφήνετε «έρμαια» τόσες γυναίκες, λέγοντάς τους απλά ότι είναι κάτι που θέλει διερεύνηση. Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό το «φαινόμενο» (!!!) είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων η ενοχοποίηση του σεξ, τα βιώματα σε παιδική ηλικία των ανθρώπων κ.ο.κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *