Καρότα και σέλερι κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

Η συχνή κατανάλωση καρότων και σέλερι μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με επιστημονική … μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «BMC Gastroenterology».

Εμπόδιο στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, που θεωρείται από τις πιο συνηθισμένες μεταξύ των μεσήλικων ανδρών, είναι η ουσία λουτεολίνη.

Η συγκεκριμένη ουσία που περιέχεται στα καρότα και το σέλερι, εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου και επιπλέον δρα ανασταλτικά σε δύο χημικές δραστηριότητες που συντελούν στην εμφάνιση του.

Η λουτεολίνη μπορεί ακόμη να βρεθεί και σε άλλα προϊόντα διατροφής, όπως το ελαιόλαδο, οι πιπεριές και το θυμάρι.

Διαβάστε ακόμη...