Και οι γυναίκες «υποφέρουν» από πρόωρο οργασμό

Τελικά, η πρόωρη κορύφωση στη διάρκεια του σεξ δεν αποτελεί μόνο ανδρικό … μειονέκτημα αλλά εντοπίζεται και στις γυναίκες. Σύμφωνα με μία νέα πορτογαλική μελέτη αποκαλύπτει πως ένα απρόσμενα μεγάλο ποσοστό γυναικών επίσης έχουν οργασμό νωρίτερα απ’ ό,τι θα ήθελαν.

Στη μελέτη συμμετείχαν 510 γυναίκες, από τις οποίες μόνο το 44% δήλωσαν πως έχουν πάντοτε τον έλεγχο του οργασμού τους, ενώ οι υπόλοιπες παρουσίαζαν πρόωρο οργασμό από σποραδικά έως συνεχώς.

Ο πρόωρος οργασμός παραδοσιακά θεωρείται ανδρική σεξουαλική διαταραχή – είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση, που αποτελεί την πιο συχνή μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας στους νεαρούς άντρες, προσβάλλοντας ποσοστό 20-40% από αυτούς.

Οι ερευνητές από το Νοσοκομείο Magalhães Lemos, στο Πόρτο, θέλησαν να μάθουν ιδίοις όμασσι εάν η ίδια διαταραχή εκδηλώνεται και στις γυναίκες, διότι όταν προσπάθησαν να βρουν σχετικά στοιχεία στην ιατρική βιβλιογραφία, διαπίστωσαν πως ήταν ελάχιστα.

Έτσι, έστειλαν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο στις εθελόντριές τους, το οποίο συμπεριλάμβανε ερωτήματα για το αν είχαν αισθανθεί ποτέ ότι έχασαν τον έλεγχο ως προς το πότε θα έχουν οργασμό και εάν αυτό τις είχε ενοχλήσει.

Οι απαντήσεις τους έδειξαν πως το 41% είχαν βιώσει κάποια στιγμή οργασμό νωρίτερα απ’ ό,τι επιθυμούσαν, ενώ το 14% είχαν αρκετά συχνά πρόωρο οργασμό.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Ιατρικής Σεξολογίας «Sexologies», παραδοσιακά η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία τυγχάνει λιγότερης προσοχής απ’ ό,τι η ανδρική – και ο οργασμός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο οργασμός για τους άντρες αποτελεί πηγή έντονου άγχους. Για τις γυναίκες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Οι περισσότερες από τις εθελόντριες της μελέτης με πρόωρο οργασμό απέδωσαν τον οργασμό σε παράγοντες, όπως το ότι έχουν καλή σχέση με το σύντροφό τους, το ότι είχαν καιρό να κάνουν σεξ όταν τους συνέβη, το ότι είχαν πάρα πολύ έντονη ερωτική επιθυμία κ.ά.

Υπήρχαν, όμως, αρκετές που εκδήλωσαν έντονη ενόχληση γι’ αυτόν και έδειξαν να προβληματίζονται όσο θα προβληματιζόταν και ένας άντρας με πρόωρη εκσπερμάτωση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *