Ιός κατά της ευλογίας «σκοτώνει» τον καρκίνο

Ένας γενετικά τροποποιημένος ιός, που εισήχθη στο αίμα των ασθενών, κατάφερε να καταστρέψει με επιλεκτικό τρόπο καρκινικά κύτταρα σε … όλο τον οργανισμό τους, και μάλιστα χωρίς να καταστραφούν υγιείς ιστοί του σώματος.

Οι Καναδοί και Αμερικανοί ερευνητές που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», τροποποίησαν γενετικά έναν ιό που χρησιμοποιείται συνήθως για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της ευλογιάς.

Αν και η κλινική δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε πολύ μικρό δείγμα ασθενών, μόλις 23 άτομα, ανοίγει επαναστατικούς δρόμους στην καταπολέμηση των καρκινικών όγκων και των μεταστάσεων.

Είναι η πρώτη φορά που οι ιοί αυτοί καταστρέφουν αποκλειστικά τα καρκινικά και όχι και υγιή κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού. Και στις συνηθισμένες μεθόδους με χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες, συχνά πλήττονται και υγιή κύτταρα, γεγονός που εξασθενίζει τον οργανισμό του ασθενούς ακόμη περισσότερο.

Σε επόμενο στάδιο, οι ερευνητές θα κάνουν μια μεγαλύτερη κλινική δοκιμή της πειραματικής θεραπείας στην οποία θα συμμετάσχουν 120 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του ήπατος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *