Η Novartis Hellas υποστηρίζει τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπισ … τημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας, ημερίδα με θέμα τον Εκσυγχρονισμό της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με τη μέθοδο της Unipart. Πρόκειται για ένα νέο, πρωτοποριακό, πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο ΠΓΝΠ, το οποίο συμβάλλει στην περιστολή των δαπανών που αφορούν σε προμήθειες και διασφαλίζει την έγκαιρη παραλαβή και διάθεση των υλικών. Κι όλα αυτά με διαφάνεια, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στην εκδήλωση – ημερίδα παρευρέθησαν και συμμετείχαν ο Διοικητής του ΠΓΝΠ κ. Απόστολος Λέτσιος, ο Πρόεδρος της Novartis Hellas κ. Arnout Ploos van Amstel, ο εκπρόσωπος της Unipart κ. Gary Tharme, o Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Δρ. David Landsman ΟΒΕ, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg, η Πρόξενος της Ελβετίας στην Πάτρα κ. Felicitas Mitropoulos, εκπρόσωποι του Υ.Υ.Κ.Α, κ.α. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος ιατρικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Από την παρουσίαση του προγράμματος έγινε προφανές ότι έργα όπως αυτό μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της λειτουργίας του ΕΣΥ, προς όφελος του ελληνικού λαού.

Εδώ και σχεδόν πέντε εβδομάδες, η μέθοδος Unipart εφαρμόζεται πιλοτικά στο Αιμοδυναμικό Τμήμα και στο Τμήμα της Επεμβατικής Ακτινοβολίας του Νοσοκομείου και τα πρώτα αποτελέσματα διαφαίνονται εντυπωσιακά. Χαρακτηριστικά, ενώ μέχρι τώρα από την παραγγελία μέχρι την παραλαβή των υλικών μεσολαβούσαν δώδεκα εβδομάδες, με την εφαρμογή της μεθόδου θα απαιτείται μόλις μία. Παράλληλα, θα εξοικονομηθεί σημαντικός χρόνος που δαπανά σήμερα το νοσηλευτικό προσωπικό για τον εφοδιασμό των νοσοκομειακών τμημάτων, προς όφελος του αμιγώς νοσηλευτικού έργου. Τέλος, θα εξοικονομηθούν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Με δεδομένο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με τα χρέη των νοσοκομείων να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, ασθενείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά, ενώ υλικά μεγάλης χρηματικής αξίας παραμένουν σε αχρηστία ξεχασμένα μέχρι να λήξουν, γίνεται κατανοητή η συμβολή του προγράμματος αυτού στην εξυγίανση και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ΕΣΥ.

Η Novartis Hellas ως κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα έχει δεσμευθεί να υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην προσπάθειά της να εντοπίζει και να καλύπτει τις ανάγκες ασθενών και νοσοκομείων και να τις μετατρέπει σε ευκαιρίες για την κοινωνία, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Στα πλαίσια αυτής της δέσμευσης, η Novartis αποτελεί κύριο χορηγό του προγράμματος που εφαρμόζεται στο ΠΓΝΠ, για τον εκσυγχρονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας του νοσοκομείου, από το οποίο προκύπτουν πολλαπλά χρηματοοικονομικά οφέλη.

Η Novartis
Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2011, επενδύθηκαν περίπου 9,2 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Aνάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 124.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.
Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ λειτουργούν γραφεία στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα και την Καβάλα, όπου συνολικά απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση:
http://www.novartis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *