Η παιδική ανορεξία χτυπά τη Βρετανία

Στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από 35 νοσοκομεία της Βρετανίας αποκαλύπτουν σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα που έχει πάρει το θέμα διατροφικών διαταραχών. … τοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από 35 νοσοκομεία της Βρετανίας αποκαλύπτουν σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα που έχει πάρει το θέμα διατροφικών διαταραχών.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, περίπου 2.000 παιδιά, ηλικίας 5 έως 15 ετών έχουν νοσηλευτεί τα τελευταία τρία χρόνια σε κάποιο νοσοκομείο λόγω νευρικής ανορεξίας ή για άλλους λόγους σχετικούς με διατροφικές διαταραχές.

Οι ηλικίες σοκάρουν. Περίπου 100 από αυτά ήταν ηλικίας 5 έως 7 ετών ενώ άλλα 99 ήταν μεταξύ 8 και 9 ετών.

Περισσότερα ήταν τα περιστατικά για περιπτώσεις άνω των 10 ετών: 600 παιδιά μικρότερα των 13 και 1.500 ακόμη μεταξύ 13 και 15 ετών.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο παιδικής υγείας του πανεπιστημίου UCL, τρία στα 100.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 13 σε Βρετανία και Ιρλανδία υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές.

«Η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο (στην ανορεξία), όμως εδώ και μία δεκαετία, οι πολιτισμικές πιέσεις και η εικόνα του σώματος φαίνεται να επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τα μικρά παιδιά», επισημαίνει σχολιάζοντας τα εν λόγω στοιχεία η Σούζαν Ρίνγκγουντ, γενική διευθύντρια της βρετανικής οργάνωσης B-eat που μάχεται κατά των διατροφικών διαταραχών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *