Η κρίση αλλάζει τις ερωτικές μας σχέσεις

Όλο και περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν πως περνούν μαζί μόνο 2-3 νύχτες την εβδομάδα, ενώ εξακολουθούν να μένουν στο πατρικό … τους. Αντί να ακολουθηθεί η κλασσική πορεία, από το φλερτ στο γάμο, οι σημερινοί –κυρίως- νέοι, επιλέγουν να εμπλέκονται σε πιο ρομαντικές σχέσεις με καινούργιους, δικούς τους όρους, αγνοώντας τα μέχρι τώρα κοινωνικά πρότυπα.

Αν και φαίνεται περίεργο, ως επί το πλείστων για συντηρητικές κοινωνίες όπως είναι η ελληνική, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι ο οικονομικός. Στις μέρες μας που τα πάντα ακριβαίνουν, είναι πολύ δύσκολο ένα ζευγάρι να μπει στη διαδικασία ενοικίασης –πόσο μάλλον αγοράς- ενός διαμερίσματος και στη συντήρησή του. Έτσι, οι περισσότεροι αποφασίζουν να μένουν με τους γονείς τους, αλλά παράλληλα να βρίσκονται και με τη σχέση τους. Πιο οικονομικό και πιο εύκολο.

Αν και ο πρώτος λόγος μπορεί να υπερκαλύψει όλους τους άλλους, η αλήθεια είναι ότι οι νέοι άνθρωποι υπολογίζουν τη ζωή πολύ διαφορετικά από εκείνους της περασμένης γενιάς.

Έτσι, σκέφτονται ότι η δέσμευση του να μένει κανείς με το έτερό του ήμισυ, αυτόματα κάνει πολύ πιο δύσκολο έναν μελλοντικό χωρισμό, αφού πέρα από τη σχέση, πρέπει να μοιραστούν και αντικείμενα! Ενώ ο δρόμος που ακολουθούν είναι πολύ πιο εύκολος και κυρίως; Έχει περισσότερες ελευθερίες!

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *