Η κατάθλιψη «καραδοκεί» όταν κόβεται το κόκκινο κρέας

Οι γυναίκες που βγάζουν από το διαιτολόγιό τους το κόκκινο κρέας έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη και … άγχος, αναφέρει νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Deakin.

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσες καταναλώνουν λιγότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα κόκκινου κρέατος (αρνί και μοσχάρι) έχουν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωσθούν με ψυχικές ασθένειες.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες από 1.000 γυναίκες. Σύμφωνα με τους ερευνητές η πρόσληψη πρωτεϊνών αποκλειστικά από κοτόπουλο ή ψάρι δεν είναι τόσο «υγιεινή» όσο πιστεύουν πολύ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης του καθηγητή Felice Jacka δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Psychotherapy Psychosomatics.

Διαβάστε ακόμη...