Η απασχόληση επηρεάζει τη φυσική μας δραστηριότητα

Η κατάσταση της απασχόλησης επηρεάζει το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά η επίδραση είναι … διαφορετική για τα δυο φύλα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη από το Αντιγηραντικό Ινστιτούτο των Η.Π.Α. σε 5000 ανθρώπους και διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες με πλήρη απασχόληση ανεξάρτητα του αν έκαναν καθιστική εργασία, είχαν υψηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε σύγκριση με τους άνεργους άνδρες.

Συγκριτικά οι γυναίκες σε καθιστικές εργασίες είχαν χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας τις καθημερινές, συγκριτικά με τις άνεργες γυναίκες Οι διαφορές αυτές ωστόσο δεν παρατηρούνταν τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι το 22% των ανδρών και το 30% των γυναικών σε «καθιστικά» επαγγέλματα είχαν χαμηλότερα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας σε σύγκριση με όσους απασχολούνταν σε πιο δραστήρια επαγγέλματα.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνεργοι, ιδιαίτερα οι άνδρες, καθώς και εκείνοι με καθιστικά επαγγέλματα, ιδιαίτερα οι γυναίκες, θα πρέπει να αυξήσουν τη φυσική τους δραστηριότητα προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου. Επιπλέον, η άσκηση θα τονώσει το ηθικό των ανδρών που αναζητούν εργασία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *