Η έντονη γυμναστική σύμμαχος στο κάψιμο θερμίδων

Προσθέτοντας ένταση στη γυμναστική βελτιώνετε τη δύναμη, την ταχύτητα και την αντοχή σας και ταυτόχρονα βοηθάει στο κάψιμο περισσότερων … θερμίδων.

Οι αθλητές εκτελούν δυναμικές ή πλειομετρικές ασκήσεις για να μπορούν να πηδούν ψηλότερα, να αντέχουν περισσότερο και να προστατεύονται από τους τραυματισμούς. Ευτυχώς, δε χρειάζεται να προπονείστε σαν αθλητές για να έχετε τα οφέλη της δυναμικής προπόνησης. Δείτε τι μπορείτε να προσθέσετε στην άσκησή σας:

Άλματα

Η προσθήκη διαφορετικών τύπων αλμάτων στην προπόνησή σας αυξάνει κατά πολύ τον καρδιακό παλμό σας. Πηδήξτε προς τα πάνω και προσγειωθείτε κάνοντας ελαφρύ κάθισμα, πηδηξτε μπροστά με τα πόδια ενωμένα ή πηδήξτε πάνω σε step και με τα δύο πόδια.

Άλματα με το ένα πόδι

Τα άλματα με το ένα πόδι είναι αρκετά δύσκολα, αλλά αποτελούν εντελώς διαφορετική πρόκληση. Δοκιμάστε να κάνετε κουτσό στο δωμάτιο, να πηδήξετε πάνω σε step ή απλώς να κάνετε επιτόπια άλματα με το ένα πόδι. Η κίνηση πρέπει να είναι αργή αλλά απότομη.

Δυναμικά καθίσματα

Άλλος ένας τρόπος για να προσθέσετε ένταση στην άσκηση. Πηδήξτε πάνω και προσγειωθείτε κάνοντας ανοιχτό κάθισμα, όσο πιο χαμηλά μπορείτε. Με μια απότομη κίνηση, πηδήξτε και ένώστε τα πέλματα.

Δυναμικές προβολές

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τις προβολές (αν και είναι πιο δύσκολες)! Κάντε απλώς προβολή και πηδήξτε ψηλά, κάνοντας ψαλιδάκια στον αέρα και προσγειωθείτε κάνοντας ξανά προβολή.

Πηγή: omorfamistika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *