ΗΠΑ, Καναδάς και Ευρώπη αποφεύγουν σύνοδο για την αντιμετώπιση ασθενειών

Η έλλειψη διάθεσης χρημάτων είναι η κύρια αιτία που παρεμποδίζει τις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο … διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και άλλες, σύμφωνα με την Ένωση Μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών (NCD), στην οποία υπάγονται περί τις 2000 οργανώσεις υγείας.

Με ανακοίνωση της η Ένωση κατηγορεί τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, επειδή δεν ακολουθούν τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών. «Ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να προωθηθεί κοινό παγκόσμιο πρόγραμμα. Ο κόσμος οδηγείται σε ένα μέλλον αρρωστημένο. Είναι καιρός να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις», είπε η Αν Κίλινγκ, επικεφαλής της Ένωσης Μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών (NCD).

Τα πλούσια κράτη φοβούνται ότι θα διαθέσουν πολλά από τα χρήματά τους για να αντιμετωπίσουν επιδημίες που πλήττουν φτωχότερες χώρες. Γι αυτό, σύμφωνα πάντα με την Ένωση, τόσο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, αλλά και η Ευρώπη μπλοκάρουν πρόταση για σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβρη, που στόχο έχει να περιοριστούν κατά 25% οι προβλεπόμενες ασθένειες, μέχρι το 2025.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *