Επιτυχής η ηλεκτρονική δημοπρασία φαρμάκων

και Κοινωνικής Ασφάλισης, Μιχάλης Τιμοσίδης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τόνισε ότι για τα τρία πρώτα φάρμακα που αφορούσε, επετεύχθη μείωση τιμής κατά 80% από την αρχική.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας Απόστολος Μίγκας, από 2.167.000 ευρώ που θα κόστιζε η αγορά των φαρμάκων αυτών, σύμφωνα με την προτεινόμενη αρχική τους τιμή, τελικά κόστισε 436.000 ευρώ.

Απαντώντας δε σε ερωτήσεις των βουλευτών, επεσήμανε πως η ποιότητα των φαρμάκων διασφαλίζεται και από τον έλεγχο του ΕΟΦ.

«Είναι η αρχή, είναι το ξεκίνημα», τόνισε, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και ιδιαίτερα πετυχημένη.

Ο κ. Μίγκας και το μέλος της επιτροπής προμηθειών Υγείας Μιχάλης Κακούρος, ανέφεραν πως υπάρχουν τα εργαλεία για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο των προμηθειών, αλλά, όπως σημείωσαν, εκείνο που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση, η οποία τώρα υπάρχει.

Όπως επίσης ανέφεραν, ως προς την κατά κεφαλή δαπάνη φάρμακου, η Ελλάδα είναι ο πρώτη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *