Επικίνδυνο το κόκκινο κρέας σε μεγάλες ποσότητες

Την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του νεφρού από την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος επισημαίνει έρευνα αμερικανών ερευνητών.

Η έρευνα έγινε … σε δείγμα 500.000 ανθρώπων, ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι εξετάστηκαν επί 9 χρόνια, προκειμένου να εντοπιστεί πιθανή εμφάνιση καρκίνου στα νεφρά τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας νόσησαν με καρκίνο του νεφρού 1800 άνθρωποι, ποσοστό μικρότερο και από το μισό τοις εκατό. Κατά μέσο όρο οι άνδρες κατανάλωναν 57-85 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την ημέρα, ενώ οι γυναίκες μέχρι 57 γραμμάρια.

Εκείνοι που έκαναν την μεγαλύτερη κατανάλωση κόκκινου κρέατος – περίπου 113 γραμμάρια την ημέρα – είχαν κατά 19% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του νεφρού σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν μικρή ποσότητα καθημερινά.

Στην έρευνα ελήφθησαν υπόψιν, εκτός από την ποσότητα του κόκκινου κρέατος, άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου, όπως η ηλικία, η φυλή, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και άλλα προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η υπέρταση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *