Ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο Alzheimer

Ο Δήμος Αμαρουσίου και … η Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα, Μαρούσι).

Την εκδήλωση διοργανώνουν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ, το Δημοτικό Πολυιατρείο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με Alzheimer Δήμου Αμαρουσίου, με κεντρικό μήνυμα: «Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση».

Επίσης η Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών Δρ Παρασκευή Σακκά θα αναπτύξει το θέμα: «Υπάρχει πρόληψη στη νόσο Αλτσχάιμερ;».
Από την πλευρά της η Ψυχολόγος, υπεύθυνη του προγράμματος «Φροντίδα στο σπίτι για ανοϊκούς ασθενείς» κα Ελένη Μαργιώτη θα μιλήσει για τις Δομές και υπηρεσίες για άτομα με άνοια στην Ελλάδα».

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Υπεύθυνος Πολυιατρείου, Κέντρου (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με Alzheimer Δήμου Αμαρουσίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν τεστ μνήμης στους ενδιαφερόμενους από 60 ετών και άνω.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *