Ενδώστε στις απαγορευμένες τροφές

Μετά τις διακοπές και την έναρξη της νέας σεζόν υποσχεθήκατε στον εαυτό σας να κόψετε όλα τα απαγορευμένα φαγητά. … Πίτσα, σοκολάτα και τηγανητές πατάτες είναι, πλέον, απαγορευτικά στο λεξιλόγιό σας.

Μπορείτε, όμως, να τα φάτε, αρκεί να κάνετε έξυπνες επιλογές χωρίς να παχύνετε.

Σοκολάτα

Γιατί τη λιγουρεύεστε: Επειδή περιέχει τις ευφραντικές ουσίες θεοβρωμίνη, φαινυλαιθυλαμίνη και ανανδαμίδη σε συνδυασμό με τη καφείνη και θεωρείται εθιστική (επιδρούν στα σημεία του εγκεφάλου όπως και τα οπιοειδή σκευάσματα).

Έξυπνη επιλογή: Όταν σας πιάνουν κρίσεις λαιμαργίας καταναλώστε 2 κομματάκια των 30 γραμμ. μαύρης σοκολάτας με 70 – 75% κακάο. Εναλλακτικά φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας με σκέτο κακάο το οποίο θα αρωματίσετε με ένα ξυλάκι κανέλας ή λίγη σκόνη βανίλιας. Αν το ρόφημα σας φαίνεται πικρό προσθέστε γλυκαντική ουσία χωρίς ζάχαρη ή μέλι. Μπορεί να έχει τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη αλλά έχει πιο γλυκιά γεύση και επιπλέον καίγεται πιο εύκολα από τον οργανισμό.

Πίτσα

Γιατί τη λιγουρεύσετε: Η έτοιμη πίτσα περιέχει μεγάλη ποσότητα τυριών με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος και αλάτι, γι’ αυτό την καθιστά το «φαγητό της παρηγοριάς». Μια ολόκληρη πίτσα αποδίδει πάνω από 1000 θερμίδες

Έξυπνη επιλογή: Φτιάξτε μία σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη ή ακόμη καλύτερη με αραβική πίτα και προσθέστε λαχανικά και light τυριά της επιλογής σας με βάση τη σάλτσα ντομάτας. Μην ξεχνάτε πως η σάλτσα ντομάτας αποτελεί καλή πηγή του αντιοξειδωτικού συστατικού λυκοπένιο, το οποίο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες.

Πατάτες τηγανητές

Γιατί τις λιγουρεύεστε: Έχουν υπέροχη γεύση ειδικά όταν είναι ροδοψημένες, μπορείτε να τις βουτήξετε σε κέτσαπ ή μουστάρδα και συνοδεύονται με όλα. Αλλά θεωρείται ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά λόγω του τρόπου μαγειρέματος.

Έξυπνη επιλογή: Για να φτιάξετε πιο υγιεινές πατάτες κόψτε τις σε ροδέλες, ραντίστε τες με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τες σε φούρνο πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 45 λεπτά, στους 200 βαθμούς κελσίου. Για να αποκτήσουν πιο πικάντικη γεύση ρίξτε λίγο κάρι, μπούκοβο (κόκκινες καυτερές τριμμένες πιπεριές) ή ρίγανη.

Πηγή: omorfamistika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *