Εμπλοκή στη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων

στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουν για να τα λάβουν, έως ότου βρεθεί κάποιος από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων… να υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα.

Παρότι πριν από λίγες ημέρες τοποθετήθηκε επικεφαλής του ΕΟΜ ο Τάσος Χατζής, το Ελληνοαμερικανικό Ιατρικό Κολέγιο σε ανακοίνωση-έκκληση του ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για να λυθεί άμεσα το γραφειοκρατικό, απ’ ό,τι φαίνεται, θέμα, που έχει προκύψει, προκειμένου οι ασθενείς, που με τόση λαχτάρα περιμένουν ένα μόσχευμα για χρόνια, να υποβληθούν το συντομότερο σε μεταμόσχευση.

«Σε επικοινωνίες μας την τελευταία εβδομάδα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων μάς ενημέρωσαν ότι αυτή τη στιγμή “δεν υπάρχει πρόεδρος” και έως ότου “βρεθεί” πρόεδρος (αν και γνωρίζουμε ότι έχει πρόεδρο, τον κ. Τάσο Χατζή) ή το ανάλογο υπεύθυνο άτομο, δεν μπορούν να εγκρίνουν κανένα μόσχευμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κολέγιο και συμπληρώνει: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για μία ακόμη φορά, μετά από ενάμισι έτος να μας απασχολεί ακριβώς το ίδιο θέμα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του 2011 θα πρέπει να βάλουν τις ανάγκες τους για μεταμόσχευση σε αναμονή».

Σημειώνεται ότι το ίδιο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και τον Απρίλιο του 2010.

«Με μεγάλη μας λύπη ξαναβιώνουμε την ίδια αδιαφορία και ελπίζουμε ότι το υπουργείο θα διευθετήσει το σημαντικό αυτό πρόβλημα πιο αποτελεσματικά, ώστε ελλείψει προέδρου να μπορεί κάποιος άλλος να υπογράφει για τα μοσχεύματα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *