Εθνικό σχέδιο για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας

Ο έλεγχος ενάμιση εκατομμυρίου γυναικών ηλικίας από 25 έως και 65 ετών με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου της … μήτρας, είναι ο στόχος που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε από την Καβάλα ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και το καθηγητή γυναικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Λουκόπουλο, ο κ. Τιμοσίδης παρουσίασε και επίσημα το σχέδιο δράσης κατά του καρκίνου το οποίο θα επικεντρωθεί στους πληθυσμούς των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

«Με την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου», είπε ο υφυπουργός Υγείας, «θα δοθεί η δυνατότητα στη χώρα να αποκτήσει το εθνικό σχέδιο νεοπλασιών. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα θα λειτουργήσει με τη βοήθεια των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και με τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο δήμοι θα αναλάβουν να ενημερώσουν και να προσκαλέσουν τις γυναίκες να κάνουν την εξέταση στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Σε πρώτη φάση στην υλοποίηση του εθνικού σχεδίου θα συμμετάσχουν 120 κέντρα υγείας και 10 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα απομακρυσμένων κυρίως περιοχών, στα οποία αναμένεται να εξεταστούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο γύρω στις εξήντα με ογδόντα χιλιάδες γυναίκες. Για την υλοποίηση του σχεδίου θα υπάρχει η βοήθεια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας που αποτελεί το νέο ασφαλιστικό φορέα πρωτοβάθμιας υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *