Διπλό μπάι-πας μέσω Twitter

Για πρώτη φορά στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταδόθηκε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς υπό το … βλέμμα των χρηστών του Twitter.

Ένας 53χρονος Ελληνο-αμερικανός χειρουργός, ο δρ Μιχαήλ Μακρής, πραγματοποίησε μια εγχείριση διπλού μπάι-πας, την οποία μετέδιδε ζωντανά μέσω του Twitter, με σύντομα μηνύματα και φωτογραφίες.

H εγχείριση, που στέφθηκε με επιτυχία, έγινε σε έναν 57χρονο ασθενή στο νοσοκομείο «Μεμόριαλ Χέρμαν» του Χιούστον στο Τέξας. Ενώ ο Μακρής χειρουργούσε, ο βοηθός του δρ Παρές Πατέλ έστελνε κατά τακτά χρονικά διαστήματα μηνύματα 140 χαρακτήρων (tweets) περιγράφοντας τα διαδοχικά βήματα της όλης διαδικασίας. Παράλληλα, απαντούσε σε ερωτήσεις που έθεταν στη χειρουργική ομάδα όσοι -περίπου 5.100 άτομα- ακολουθούσαν τον λογαριασμό @houstonhospital του νοσοκομείου στο Twitter.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μακρής είχε προσδέσει μια κάμερα στο κεφάλι του και έτσι ο βοηθός του μπορούσε να τραβάει συνεχώς φωτογραφίες της εγχείρισης, τις οποίες επίσης ανέβαζε στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *