Διατροφή και γυμναστική σύμμαχοι της εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση είναι μία από τις δυσκολότερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας, με τις ορμονικές διαταραχές να κάνουν δύσκολη … την καθημερινότητα.

Δεδομένου ότι το γυναικείο σώμα περνά αλλαγές στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για μία καλή υγεία. Γυναικολόγοι στην Αμερική δίνουν τις δικές τους συμβουλές και προτείνουν τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

-Μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και χαμηλή σε θερμίδες είναι το άλφα και το ωμέγα. Αυτήν μπορείτε να την ορίσετε μόνες σας ή με τη βοήθεια του διατροφολόγου σας.

-Δύο μισάωρα τουλάχιστον την εβδομάδα αερόβιας γυμναστικής είναι απαραίτητα. Ζητήστε την συμβουλή του γυμναστή σας.

-Εάν είστε καπνίστρια το καλό που έχετε να κάνετε είναι να το κόψετε. Θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

-Ο γυναικολόγος σας θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Μία φορά το χρόνο θα πρέπει να κάνετε σίγουρα το ετήσιο τσεκ απ και εκείνος με την σειρά του αν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα θα σας υποβάλλει σε περαιτέρω εξετάσεις.

-Σε περίπτωση που δείτε κάτι που δεν το έχετε ξαναδεί θα πρέπει να το αναφέρετε αμέσως στον οικογενειακό σας γιατρό ή τον γυναικολόγο σας. Κάθε αλλαγή που συμβαίνει στο σώμα σας και στον οργανισμό σας, θα πρέπει να την γνωρίζει ο γυναικολόγος σας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *