Δε θυμάστε τι όνειρο είδατε χτες το βράδυ;

Έχει συμβεί σε όλους. Βλέπετε ένα όνειρο τόσο «δυνατό» που ξυπνάτε στον ύπνο σας και νιώθετε σαν να έχετε … ζήσει κάτι στην πραγματικότητα, αλλά λίγα λεπτά μετά δεν μπορείτε καν να θυμηθείτε τα βασικά!

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά «κόλπα» που θα σας βοηθήσουν να θυμάστε τα όνειρά σας:

Κρατήστε ημερολόγιο: Γράφοντας τα όνειρά σας σε ένα τετράδιο μπορείτε να ξεδιαλύνετε καλύτερα αυτά που είδατε στον ύπνο σας. Μόλις ξυπνήσετε το πρωί κρατήστε σημειώσεις ή αν «πιάνει» το χέρι σας κάντε ένα σκίτσο. Αργότερα, μέσα στην ημέρα, διαβάστε αυτά που γράψατε και προσπαθήστε να αναλύσετε τις εικόνες και τα σύμβολα που καταγράψατε.

Αποφύγετε διεγερτικές ουσίες και ροφήματα πριν τον ύπνο: Η κατανάλωση αλκοόλ και οι τροφές που περιέχουν ζάχαρη λίγο πριν πέσετε για ύπνο σας εμποδίζουν να θυμηθείτε τα όνειρά σας το πρωί, όταν ξυπνήσετε.

Χρησιμοποιήστε πολύτιμους λίθους: Τοποθετήστε έναν χαλαζία ή μια πολύτιμη πέτρα κάτω από το μαξιλάρι σας, πριν πέσετε για ύπνο. Ο μαλαχίτης φέρνει θετικά όνειρα, ενώ το πράσινο ζαφείρι πιστεύεται ότι μας βοηθά να τα θυμόμαστε.

Η μέθοδος των μοναχών του Θιβέτ: Οι μοναχοί του Θιβέτ προτείνουν όταν πέφτουμε για ύπνο να οραματιζόμαστε ένα γαλάζιο φως στο πίσω μέρος του λαιμού μας. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το εγκεφαλικό στέλεχος (μια δομή στην κορυφή του λαιμού) ελέγχει τις ονειρικές λειτουργίες.

Απαντήστε στο όνειρό σας: Αν έχετε επαναλαμβανόμενα όνειρα και βλέπετε, για παράδειγμα, ότι σας κυνηγούν, σκεφτείτε έναν τρόπο, πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να ξεφύγετε από «αυτό» που σας κυνηγά. Κάντε το ίδιο και με οποιοδήποτε άλλο θέμα σας απασχολεί έντονα και θεωρείτε ότι μπορεί να είναι η αιτία που βρίσκεται πίσω από τα όνειρά σας.

Βάλτε ξυπνητήρι: Ξυπνήστε νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να σηκωθείτε και ξαναπέστε για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο θα θυμόσαστε καλύτερα τα όνειρά σας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *