Γυμναστείτε ξοδεύοντας μόνο… θερμίδες

Αν σας βασανίζουν οι τύψεις επειδή δεν πήγατε στο γυμναστήριο μην το σκέφτεστε.

Τώρα μπορείτε να οριοθετήσετε μια διαδρομή … μερικών χιλιομέτρων, να φορέσετε άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια, να ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας και να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε!

Και όλα αυτά με έναν εύκολο και γνώριμο τρόπο, έναν τρόπο που έχετε μάθει από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωή σας, απλά γυμναστείτε περπατώντας!

Τριάντα λεπτά (μπορείτε και πιο πολύ αν υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση) είναι αρκετά!

Μάλιστα σε καθημερινή βάση είναι τεκμηριωμένο επαρκώς από την επιστήμη ότι μπορούν να κάνουν θαύματα τόσο στην υγεία μας όσο και στην εμφάνιση μας.

Ξεκινήστε τα πρώτα 5-10 λεπτά με χαλαρό ρυθμό για να «ζεσταθείτε» και έπειτα αυξήστε την ένταση ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, αλλά και τη διάθεσή σας.

Διατηρήστε ένα σταθερό ρυθμό βαδίσματος για τον χρόνο που απομένει και μη σταματήσετε καθόλου μέχρι το τέλος της απόστασης.

Αν θέλετε να δυσκολέψετε τα πράγματα και γιατί όχι να ανεβάσετε το επίπεδο της άσκησής σας, επιλέξτε ένα γρήγορο βηματισμό (όχι jogging) και ανηφορικές διαδρομές, ακόμη και σκάλες (για να σμιλέψετε ακόμη περισσότερο πόδια και γλουτούς).

Επιπλέον, ενισχύστε και το μυϊκό σύστημα του κορμού σας κινώντας τα άνω άκρα.

Κρατήστε τα χέρια σας ελαφρώς λυγισμένα, σφίγγοντας τα σε γροθιές και κινείστε τα μέχρι το ύψος του σαγονιού, χωρίς να τα απομακρύνετε από το επάνω μέρος του σώματος.

Ταυτόχρονα μαζέψτε την κοιλιά σας, χωρίς όμως να κρατάτε την αναπνοή και φανταστείτε ότι τραβάτε τον αφαλό προς τη σπονδυλική στήλη.

Με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιήσετε και θα ενισχύσετε τους κοιλιακούς σας, αλλά και τους μυς που εκτείνονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.

Φροντίστε η αναπνοή σας να είναι φυσιολογική και σε καμία περίπτωση να μην λαχανιάζετε.

Τέλος, αφού ολοκληρώσετε το συνεχόμενο 30λεπτο περπάτημα, αφιερώστε 5-10 λεπτά (αντίστοιχα με το ζέσταμα) στην αποθεραπεία σας, εκτελώντας στατικές ασκήσεις διατάσεων των κύριων μυϊκών ομάδων.

Μην ξεχνάτε ότι οι διατάσεις θα πρέπει να είναι ήπιες, χωρίς πόνο και να εφαρμόζονται φτάνοντας τους μυς στο τέλος του διαθέσιμου εύρους τους, διατηρώντας αυτή τη θέση για 30 με 60 δευτερόλεπτα.

Έτσι απλά λοιπόν και μέσα σε 30 μόλις λεπτά, έχετε γυμνάσει τους μυς όλου του σώματος, συμπεριλαμβανομένης και της καρδιάς, χωρίς να έχετε κάνει κάποια ειδική προπόνηση και φυσικά χωρίς να σπαταλήσετε ούτε ένα cent!

Πηγή: antigiransi.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *