Αυξημένη προσέλευση σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Η … προσέλευση ασθενών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις.

Συγκεκριμένα, τα νοσοκομεία καταγράφουν αύξηση στην προσέλευση των ασθενών της τάξης του 30% και τα Κέντρα Υγείας κατά 17%. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υγείας Νίκος Πολύζος, κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές των νοσοκομείων, η αύξηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες, όποτε και θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ωστόσο, μείωση καταγράφουν οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία, με αποτέλεσμα τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, το πρώτο επτάμηνο του 2011, να είναι περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που ο στόχος είναι 100 εκατομμύρια έως το τέλος του χρόνου.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, ζήτησε από τους διοικητές να είναι σχολαστικοί με τα οικονομικά των νοσοκομείων, και έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν αποστείλει τα στοιχεία στο υπουργείο Υγείας, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου ασθενών, κάτι που το ζητάει και η τρόικα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *