Αυξήθηκαν τα κρούσματα του ιού HIV στην Ελλάδα

Τη σημασία της πρόληψης και της ενημέρωσης για τον ιό HIV τονίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αστική … Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ν.Ε.Ο.Ι. (Νέοι, Ευρωπαίοι, Οργανωμένοι, Ικανοί), σε ανακοινώσεις τους με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει- μεταξύ άλλων- ότι ένας από τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο του AIDS είναι τα παγκόσμια μεταναστευτικά ρεύματα ατόμων- είτε εκούσια, προς εύρεση εργασίας, είτε ακούσια και βίαια.

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτήρα του φετινού εορτασμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι η επίτευξη του στόχου «μηδέν», δηλαδή μία Παγκόσμια Εκστρατεία που θα δώσει ώθηση πρόληψης και θεραπείας για όλους, ώστε να μηδενιστούν οι δείκτες.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού στην Ελλάδα (συνολικά 803 περιστατικά ως τις 31/10/2011, δηλαδή 276 περισσότερα απ’ ό,τι πέρυσι) κι επισημαίνει πως συνολικά στον κόσμο 34 εκατ. άνθρωποι ζουν σε όλο τον κόσμο με τον ιό HIV.

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι. συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης, που έχει ξεκινήσει από το 2009, με στόχο τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη εξάπλωσης του AIDS στη χώρα μας και ιδιαίτερα στους νέους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *