Αντιμετωπίστε την κακή διάθεση με τις σωστές τροφές

Η κακή διάθεση μπορεί, εκτός των άλλων, να αντιμετωπιστεί και με ορισμένες τροφές. Η αλλαγή του συνηθισμένου διαιτολογίου και η προσθήκη σε αυτό των τροφών που ακολουθούν, θα τονώσει και θα αλλάξει τη διάθεση όσων υποφέρουν από κακοδιαθεσία.

Δείτε τις τροφές που μπορεί να αποτελέσουν «όπλο» απέναντι στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση:

-Μπανάνες. Περιέχουν συνδυασμό βιταμινών Β6, Α και C, κάλιο, φωσφορούχο σίδηρο, πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Όταν φάτε μία μπανάνα, θα πάρετε μία γρήγορη ώθηση από την φρουκτόζη καθώς και ενέργεια από τις φυτικές ίνες. Οι υδατάνθρακες ενισχύουν την απορρόφηση της τρυπτοφάνης (αμινοξύ) από τον εγκέφαλο, και η βιταμίνη Β6 βοηθά στη μετατροπή της σε σεροτονίνη που είναι υπεύθυνη για την ανύψωση της διάθεσης.

-Καρύδια. Περιέχουν πολλά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή διάθεση, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη, πρωτείνες, και φολικό οξύ. Τα υψηλά ποσοστά ωμέγα-3 λιπαρών οξέων έχουν συνδεθεί με καλύτερη διάθεση ενώ τα χαμηλά έχουν συνδεθεί με υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης και αρνητικά συναισθήματα.

-Ηλιόσποροι. Είναι η βασική πηγή φολικού οξέος και μαγνησίου, δύο ουσίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση και την ενίσχυση της διάθεσης. Το μαγνήσιο εκτός των άλλων διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο σε εκατοντάδες λειτουργίες του οργανισμού. Η ανεπάρκεια μαγνησίου συνοδεύεται από αισθήματα κόπωσης, νευρικότητα, άγχος.

-Μαύρη σοκολάτα. Περιέχει μία σειρά ουσιών που ανεβάζουν τη διάθεση όπως το λίπος, η ζάχαρη, η καφεΐνη, οι φλαβονόλες, και η τρυπτοφάνη.

-Αυγά. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Β12, Β2, Β5, και D. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας άπαχης πρωτεΐνης, βοηθάει στην σταθεροποίηση του σακχάρου. Η βιταμίνη Β12, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας ενώ συμβάλλει στην άμβλυνση των προβλημάτων μνήμης και κατάθλιψης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *