Αγώνας δρόμου για τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη

Οκτώ νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ θα λειτουργούν σε αντίστ … οιχα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης από τις αρχές του ερχόμενου μήνα και οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τα χρονοδιαγράμματα.

Οι μονάδες, που θα χορηγούν βουπρενορφίνη, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας, ανεβάζουν σε 11 τον αριθμό των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Τα νοσοκομεία που θα φιλοξενήσουν τις μονάδες είναι ο Άγιος Παύλος, ο Άγιος Δημήτριος, το Ιπποκράτειο, Ειδικών Παθήσεων και Παπαγεωργίου, όπου έχουν βρεθεί χώροι στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων αυτών, καθώς και για τα νοσοκομεία Θεαγένειο και Γ. Γεννηματάς, όπου οι μονάδες θα φιλοξενηθούν σε προκάτ κατασκευές. Η όγδοη μονάδα θα στεγαστεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου αρχικά θα εγκατασταθεί σε χώρο εντός του νοσοκομείου και αργότερα σε προκάτ κτίσμα.

«Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα νοσοκομεία της πόλης μας, προκειμένου να είναι έτοιμες οι νέες μονάδες υποκατάστασης έως την 1η Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα τις στελεχώσει, το οποίο θα προκύψει από συνεργασία και αλληλοσυμπλήρωση κάθε νοσοκομείου με τον ΟΚΑΝΑ. Κάθε μονάδα απαιτεί περίπου 6-7 άτομα προσωπικό, όπως γιατρό, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, γραμματεία και τρεις νοσηλευτές, ενώ εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί περίπου 100-150 άτομα έκαστη», δηλώνει στην εφημερίδα Μακεδονία  ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Χρήστος Ζηλίδης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *