Έχετε αλλεργία στις γάτες; Έρχεται το εμβόλιο που θα σας βοηθήσει!

Ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν εμβόλιο που θα παρέχει μακροπρόθεσμη προστασία ενάντια στην αλλεργία προς τις γάτες, που βασανίζει 1 στους 10 ανθρώπους και πολλές φορές είναι αιτία να εγκαταληφθούν γατούλες ή να μην υιοθετηθούν. Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και διαρκεί περισσότερο από προσωρινές θεραπείες, που έχουν σοβαρές παρενέργειες.Το εμβόλιο εφόσον κριθεί επιτυχές, θα μπορέσει να ανακουφίσει εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν φαγούρα, φτερνίζονται, δακρύζουν κλπ όταν έρχονται σε επαφή με γάτα ή οτιδήποτε άλλο τους προκαλεί αλλεργία, αλλά αυτό είναι αρκετά δύσκολο και θέλει ακόμα πολλές δοκιμές.

Δύο καθηγητές από το McMaster University του Καναδά ξεκίνησαν την έρευνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες και το άσθμα που προκαλούν. Οι γάτες ιδιαίτερα απελευθερώνουν πρωτεϊνες όταν πλένονται με το σάλιο τους που πειράζουν ορισμένους ανθρώπους με ευαισθησίες.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην πρωτεϊνη που προκαλεί τις αλλεργικές αντιδράσεις και οι επιστήμονες φτιάχνουν διάφορες συνθετικές εκδοχές της για να κατανοήσουν τη λειτουργία της.

Η πρώτη μορφή του εμβολίου δοκιμάστηκε σε 88 ασθενείες εθελοντές και έφερε σαν αποτέλεσμα 40% μείωση στα συμπτώματα της αλλεργίας στο δέρμα, μετά την επαφή με γάτα.

Προς το παρόν οι ερευνητές υπολογίζουν ότι 4 εμβολιασμοί τον χρόνο θα προστατεύουν τους αλλεργικούς και θα μπορούν να ζουν άνετα με τη γάτα τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *