Ένα σώμα, δύο κεφάλια

Σύμφωνα με τους γιατρούς τα δίδυμα υποφέρουν από … μια σπάνια πάθηση κατά την οποία μοιράζονται ένα σώμα. Δεν είναι μια απλή, δηλαδή, περίπτωση σιαμαίων, που έχουμε σύνδεση δύο σωμάτων σε κάποιο σημείο, εδώ υπάρχουν δύο κεφάλια σε ένα σώμα. Γεννήσεις διδύμων με αυτή την πάθηση είναι ιδιαίτερα σπάνιες και τις συναντάμε κυρίως στην Νοτιοδυτική Ασία και την Αφρική. Έχουν αναφερθεί κάποιες βέβαια και στο Δυτικό κόσμο, όπως αυτής της Λιζα Τσάμπερλεϊν τον Ιούλιο του 2009 από το Πόρτσμουθ που επίσης γέννησε δίδυμα που μοιράζονταν ένα σώμα, το ένα όμως άφησε τη πνοή του 32 λεπτά με τη γέννηση του.

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή των διδύμων Αμπιγκέιλ και Μπρίτανι Χάνσελ με την ίδια πάθηση, οι οποίες κυριολεκτικά μοιράζονται ένα σώμα για 21 χρόνια, από τη γέννηση τους, μάλιστα έχουν εμφανιστεί και στο πλατό της Όπρα, καθώς και σε διάφορα ντοκιμαντέρ. Οι δεσποινίδες μοιράζονται το απόλυτα φαινομενικά φυσιολογικό τους σώμα, αν και ορισμένα όργανα είναι διπλά.

Το ιδιαίτερο στην υπόθεση τους είναι ότι ενώ μπορούν να τρώνε και να γράφουν όποτε επιθυμεί η κάθε μία, η πραγματοποίηση εργασιών όπως το περπάτημα ή η οδήγηση απαιτεί συγχρονισμό και των δύο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *