Ένα δισ. δολάρια στην έρευνα για τον καρκίνο από την General Electric

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας General Electric Τζεφ Ίμελτ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αμερικανικός κολοσσός πρόκειται μέσα στην επόμενη … πενταετία να επενδύσει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίου στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Πολλές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και επενδύσεων, όπως οι Kleiner Perkins Caufield & Byers, Venrock, Mohr Davidow και MPM Capital, συμπράτουν επίσης με την GE σε ένα διαγωνισμό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την ανάπτυξη ιδεών που θα βελτιώνουν τα διαγνωστικά μέσα του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με τον Ίμελτ, χάρη στις πρωτοβουλίες της GE 10 εκατομμύρια ασθενείς θα λάβουν θεραπεία μέχρι το 2020.

Από τις καινοτομίες που χρηματοδοτεί η GE θα επωφεληθεί εν μέρει το κέντρο ερευνών, ανάπτυξης και παραγωγής μαστογράφων στο Μπικ της Γαλλίας, όπως είπε ο εκ των υπευθύνων του, Νταβίντ Κομαρτέν. Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών θα οδηγήσει επίσης στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων, πέραν των 1.500 που εργάζονται ήδη στο κέντρο αυτό.

Ο όμιλος σκοπεύει επίσης να χρηματοδοτήσει επιχειρηματικές συνεργασίες στη Σαουδική Αραβία, την Κίνα και την Πολιτεία του Γουαϊόμινγκ για να διευκολύνει την πρόσβαση σε θεραπείες και σε μαστογράφους. Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η ανάπτυξη της ιδέας του κινητού μαστογράφου που θα μπορεί να μεταφέρεται μέσα σε μια βαλίτσα και θα διευκολύνει τις εξετάσεις ασθενών σε αγροτικές περιοχές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *