«Πεδίο μάχης» ο χώρος της Υγείας

Ξεκινά από σήμερα ο «γολγοθάς» των ασφαλισμένων έξι … ταμείων οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας, Πειραιά και Αχαΐας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εμπάργκο στα ταμεία ΤΑΠ ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, της Τράπεζας Πίστεως, των Δικηγόρων Αθηνών και των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ. Τα χρέη των εν λόγω ταμείων- μόνο για την Αθήνα- ξεπερνούν τα 137 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσουν από την επόμενη εβδομάδα την πίστωση και στον ΕΟΠΥΥ (στον ενιαίο φορέα που έχουν ενταχθεί το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ).

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι ιδιώτες γιατροί αντιδρώντας στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αποζημίωση των φαρμάκων, τα γενόσημα σκευάσματα και τη λειτουργία των φαρμακείων. Σήμερα τα ιδιωτικά ιατρεία θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάνει λόγο για επικίνδυνη πολιτική που ασκείται στον τομέα της Υγείας από την κυβέρνηση της οποίας μοναδική επιδίωξη είναι η περικοπή των δαπανών της υγείας με κάθε τρόπο.

«Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα και τα νοσοκομεία από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *