«Μεταδοτική» η ανορεξία

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα του London School of Economics and Political Science διαπιστώθηκε ότι η ανορεξία είναι κοινωνικά … μεταδιδόμενη διαταραχή, η οποία παρατηρείται εντονότερα σε χώρες που ο κόσμος εστιάζει στη διατήρηση ενός αδύνατου σώματος, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.871 νεαρές γυναίκες μεταξύ 15-34 ετών και στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι η πίεση από τους συνομηλίκους αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές επιρροές στον τρόπο που η γυναίκα αντιμετωπίζει το σώμα της.

Ακόμη, αύξηση αυτού του φαινομένου παρατηρήθηκε τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες με αποκορύφωμα την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι! Ο επικεφαλής της έρευνας, οικονομολόγος Dr Joan Costa- Font, δήλωσε: «Βρήκαμε στοιχεία ότι η κοινωνική πίεση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα που οδηγεί στη νευρογενή ανορεξία, όπως επίσης και σε μια αντίληψη του σώματος».

Σημειώνεται ότι στην έρευνα, που αναμένεται να δημοσιευθεί στο οικονομικό έντυπο Economica, ανορεξικές χαρακτηρίστηκαν οι γυναίκες με ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος) λιγότερο από 17.5.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *