«Θερίζουν» οι πολύποδες στις γυναίκες

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες καθυστερούν να αποκτήσουν παιδιά βάζοντας άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους όπως η καριέρα. Ωστόσο αυτό … φαίνεται πως έχει επιπτώσεις στην υγεία τους καθώς έρευνες δείχνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης πολυπόδων του ενδομητρίου στις σύγχρονες γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές μιλάνε για μία αύξηση πάνω από 30% σε σχέση με τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην εμφάνιση πολύποδων του ενδομητρίου στις γυναίκες που καθυστερούν όλο και περισσότερο να τεκνοποιήσουν για χάρη της καριέρας. Μάλιστα, ιδιαίτερα «κρίσιμη» ηλικιακή ομάδα θεωρείται αυτή μεταξύ 30 και 50 ετών. 

Τα ακριβή αίτια μπορεί μέχρι στιγμής να είναι άγνωστα αλλά οι επιστήμονες βλέπουν ως ένοχη την καθυστέρηση τεκνοποίησης κυρίως από τις σύγχρονες γυναίκες που βάζουν άλλες προτεραιότητες δίνοντας παράταση στην απόκτηση ενός παιδιού.

Το βασικό σύμπτωμα που πρέπει να υποψιάσει μια γυναίκα η οποία και θα πρέπει στη συνέχεια να απευθυνθεί στο γιατρό της είναι η αιμορραγία με σκούρες εκκρίσεις πριν την περίοδο. Σε μεγαλύτερους πολύποδες μπορεί να καταγραφεί έντονη αιμορραγία εντός της περιόδου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *