«Δώρο ζωής» από 21χρονη στη Λαμία

Γέφυρα ζωής στήθηκε το μεσημέρι από τη Λαμία μέχρι το Ανόβερο της Γερμανίας, τη Θεσσαλονίκη και την Αθή … να για να μεταφερθούν τα όργανα από ένα κορίτσι 21 ετών που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Η νεαρή κοπέλα έδινε από το περασμένο Σάββατο τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά χθες το βράδυ οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

«Παρά τη μεγάλη θλίψη της οικογένειας ανταποκρίθηκαν στην πρότασή μας για δωρεά των οργάνων για να δοθεί η ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη» υπογράμμισε ο γιατρός της ΜΕΘ στη Λαμία και συντονιστής μεταμοσχεύσεων Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και έτσι από τις πρώτες πρωινές ώρες αποφασίστηκε ότι μια ιατρική ομάδα από το Λαϊκό της Αθήνας θα πάρει τους νεφρούς, μια άλλη ιατρική ομάδα από το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης θα πάρει το ήπαρ για μεταμόσχευση και γιατροί από το Ανόβερο της Γερμανίας θα πάρουν τους πνεύμονες.

«Δώσαμε μια πραγματική μάχη όλη νύχτα για να βρεθεί συμβατός λήπτης για την καρδιά τόσο στη χώρα μας όσο και σε γειτονικές χώρες. Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να εντοπιστεί συμβατός λήπτης και έτσι δεν πρόκειται να γίνει η μεταμόσχευση καρδιάς» τόνισε ο κ. Κυριαζόπουλος.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ομάδες γιατρών άρχισαν να φτάνουν στο νοσοκομείο της Λαμίας ενώ οι γιατροί από το Ανόβερο της Γερμανίας έφτασαν με πτήση τσάρτερ μέχρι το αεροδρόμιο της Αγχιάλου και από εκεί κατευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας για παραλαβή των οργάνων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *