«Αντίο» στο άγχος με μαξιλαροπόλεμο

Μαθητές, σπουδαστές και υπάλληλοι συγκρούονταν επί δύο νύχτες στη Σαγκάη για να αποβάλουν το… άγχος τους, σε μια αναίμακτη … μάχη, αφού τα μοναδικά «όπλα» τους ήταν τα μαξιλάρια που κρατούσαν.

Φέτος ήταν η πέμπτη χρονιά που οργανώνεται ο μαξιλαροπόλεμος και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να στήσουν δύο «μάχες», τα βράδια πριν από τα Χριστούγεννα, και σχεδιάζουν άλλη μία για τις 30 Δεκεμβρίου.

«Σήμερα υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι και φοιτητές που αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση στη δουλειά και το σχολείο. Ελπίζουμε να τους δώσουμε μια διέξοδο για να αποβάλουν το στρες πριν από το τέλος του έτους», είπε ο Ιλέβεν Γουάνγκ, ο ιδρυτής και «εγκέφαλος» του επικού μαξιλαροπόλεμου.

«Μερικές φορές πιεζόμαστε από τα αφεντικά, τους δασκάλους ή τις εξετάσεις, για αυτό σήμερα μπορούμε να ξεδώσουμε. Όλοι γράφουν στα μαξιλάρια τα ονόματα των αφεντικών και των καθηγητών ή τα θέματα των εξετάσεων και διασκεδάζουν. Αφού αποβάλουμε το άγχος μπορούμε και πάλι να αντιμετωπίσουμε με χαρά την καθημερινότητα» πρόσθεσε.

Τα μαξιλάρια μοιράζονται στους συμμετέχοντες στην είσοδο. Ακολουθεί μια συναυλία ροκ μουσικής και η βραδιά ολοκληρώνεται με τον «πόλεμο». Κάποιοι πετούν απλώς τα μαξιλάρια τους στον αέρα, άλλοι χτυπιούνται με αυτά και λίγοι τα χρησιμοποιούν ως ασπίδες. Οι περισσότεροι ρίχνονται με ανυπομονησία στη μάχη.

Άλλοι είπαν ότι απόλαυσαν την εμπειρία, έστω και αν αντί για επιτιθέμενοι κατέληξαν αμυνόμενοι. “Δεν ξέρω ποιος με έσπρωξε αλλά ξαφνικά βρέθηκα σε μια στοίβα από μαξιλάρια, έγινα στόχος και με χτυπούσαν οι πάντες”, είπε ένας φοιτητής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *