Ζητείται η πλήρης στελέχωση του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς στο Ρέθυμνο

F262AF412D2727313D7C139FB3B5B4B5.jpg

  Την έντονη διαμαρτυρία τους προς τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ εκφράζουν το Εργατικό Κέντρου Ρεθύμνου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού, σχετικά με τα «οξύτατα προβλήματα» που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλαν προς τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, αναφέρουν ότι οι μονάδες υγείας του Οργανισμού παρουσιάζουν «εικόνα διάλυσης», ενώ το μοναδικό νοσοκομείο στο νομό αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους 86.000 μονίμους κατοίκους, τους περίπου 5.500 φοιτητές και τους χιλιάδες επισκέπτες (τουρίστες) το καλοκαίρι.

«H κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, λόγω έλλειψης γιατρών έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Η εικόνα της μονάδας είναι εικόνα διάλυσης, αφού τα περισσότερα Τμήματα παραμένουν κλειστά, ενώ τα υπόλοιπα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες ανάγκες», αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων και σημειώνουν: «Δεν λειτουργούν τα Τμήματα Μικροβιολογικό, Ωτοριν/λογικό, Ακτινολογικό, Νευρολογικό, Γενικής Ιατρικής , το Ενδοκρινολογικό και Οφθαλμολογικό. Παράλληλα, με σοβαρά προβλήματα λειτουργούν τα Τμήματα: Παθολογικό, Παιδιατρικό, και το Καρδιολογικό, λόγω αυξημένων αναγκών και αδυναμίας των γιατρών να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανάγκες». Καταγγέλλουν, επίσης, πως σύμφωνα με πληροφορίες τους: «το Μικροβιολογικό Τμήμα όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά και όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του έχει μεταφερθεί σε άλλη περιφέρεια της Ελλάδας».

Οι εκπρόσωπος των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο Ρέθυμνο επισημαίνουν πως κατ’ επανάληψη έχουν υποβληθεί αιτήματα και διαμαρτυρίες, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί οι αναγκαίες λύσεις και τονίζουν:

«Δικαιούμαστε αξιοπρεπή νοσηλεία και στον τόπο μας και όχι να τρέχουμε στους διπλανούς μας νομούς για να εξυπηρετηθούμε. Ζητάμε την λειτουργία και την πλήρη στελέχωση του ΕΟΠΥΥ, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να λειτουργήσουν όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα για την έγκαιρη και ομαλή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Παρακαλούμε επίσης τη διοίκηση του Ιδρύματος να σκύψει πάνω στα προβλήματα που εκθέτουμε ώστε να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *